מחאה על קיצוצים נרחבים בתואר השני באמנות

אין תמונה

לכבודפרופ' אווה אילוזנשיאת האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל

אנו סטודנטים, בוגרים, מרצים, אמנים, אנשי רוח ואנשי אקדמיה מכל התחומים רוצים להביע את מחאתנו, כאבנו ומורת רוחנו מהשנויים והקיצוצים שחלים בתוכנית התואר השני באומנויות בבצלאל שהובילו לעזיבתו של ד"ר רפאל זגורי- אורלי את תפקידו כראש התוכנית.

התוכנית, המהווה פלטפורמה לגידולם ועיצובם של דורות אמנים פעילים ומשפיעים בארץ ובעולם, עוברת שחיקה מתמשכת בעקבות קיצוצים מאסיביים בתקציב, אשר מורגשים היטב על ידי הסטודנטים ויש להם השלכות של ממש הן בהווה והן על עתיד התוכנית. הקיצוצים הביאו בין היתר לצמצום גדול בשעות הוראה ובמשאבים, להבאת תכנים חיצונים, ומונעת כמעט לחלוטין את אפשרות שילובם של אמנים חדשים בסגל התוכנית, המבוססת ברובה על רב-שיח וקשר מתמשך בין סטודנטים למרצים שהם אמנים פעילים.

קיצוצים אלו הביאו לשינויים בתכני הלימודים ולהתדרדרות בלתי נמנעת שמתבטאת בהבאת מקורות מימון חיצוניים להרצאות אקדמאיות כחלק מתכנית הלימודים. החיבור בין ממון פרטי ותוכן אקדמאי במוסד ציבורי הוא בעייתי ומסוכן, בלתי אפשרי ובלתי מתקבל על הדעת.

ההחלטה לקצץ בתכנית לתואר שני באמנויות משקפת הלך רוח עמוק יותר, ומייצגת תפיסת עולם שאיננו יכולים ואיננו מעוניינים לפעול תחתיה, והיא חלק ממחלה הפושה על מדעי הרוח באקדמיה הישראלית על כל מחלקותיה, אשר עוברות צמצום, מחיקה ודריסה באופן אלים ופולשני.

מחובתה של הנהלת בצלאל להתעורר ולעמוד לצידה של האמנות ולא כנגדה, ולהבטיח את חירותה. תפקידה של ההנהלה לשמר ואף לחזק את התוכנית ולא להפקירה לשיקולים כלכליים, פוליטיים ותקשורתיים. יש לאפשר לתוכנית להמשיך ולהוות בית למוטיבציות אומנותיות החוצות את גבולות הכאן ועכשיו. ולבסס את מקומה של האמנות כטריטוריה המאפשרת קיום של תודעה מופשטת בחברה.תמוה בעינינו כי דווקא באקדמיה לאמנות אנו נתקלים בגישה כה צינית ורדוקטיבית ובחוסר אמון כלפי מעשה האמנות.

אנו החתומים מטה קוראים לך לחשוב מחדש על סדר העדיפויות והקצאת המשאבים בבצלאל, ולהחזיר למחלקה ולתוכנית את מעמדן הראוי. אנו מבקשים למצוא פתרונות הולמים כבר בשנת הלימודים הנוכחית אשר יחזירו לתכנית חשובה זו  את התמיכה הרוח אותה היא מבקשת. אנו קוראים לך כאשת רוח וכנשיאת האקדמיה לעמוד לצידנו בשעת חירום זו, בה עתיד התוכנית נמצא בסכנה ממשית.

26/01/2014
24/01/2014